Politica de confidentialitate

Salut! Bine te-am gasit pe pagina noastra cu informatii privind prelucrarea datelor personale.

Noi suntem S.C. LUMINOS ARTSTYL S.R.L.,  cu sediu social in strada  Trandafirilor, nr. 34,localitatea  Corod, Jud. Galati si punctul de lucru in  Str. Lebedei, nr. 27, bloc B82, ap. 16, loc. BRASOV, judetul Brasov, Nr. Reg. Com.: J17/1198/2021, Cod Fiscal:RO39601855, Cod CIF RO42030708 si aici vei gasi toate informatiile necesare despre ce facem noi cu datele tale personale.

Aceasta politica se aplica tuturor paginilor web pe care le detinem si/sau le administram sau aflata sub umbrela Luminos (we-bsite, blog, landing page etc.), pe care le vom numi in continuare „Website-urile  LUMINOS .

Te rugam sa consulti aceasta sectiune in mod regulat, deoarece politica poate suporta modificari sau actualizari.

Orice modificari semnificative ale acestei politici vor fi notificate.

Ne poti scrie oricand la adresa de email info@luminos.ro pentru a afla mai multe informatii despre datele tale.

Ce date colectam de la tine?

➲ Date de contact (nume, prenume, e-mail, nr. de telefon)
➲ Date inscrise in CV-ul tau (daca iei parte la un proces de recrutare realizat de noi)
➲ Date financiare (in cazul in care faci o achizitie de servicii de la noi)
➲ Date disponibile in profilul tau din social media.
➲ Alte date care te identifica (cookie-uri si informatii din traficul de server)
➲ Orice alte date cu caracter personal pe care ni le comunici voluntar in timpul interactiunii noastre.

Ce sunt informatiile din traficul de server?

Atunci cand vizitezi un site web, dezvalui anumite informatii despre tine, cum ar fi  adresa ta IP, ora vizitei si alte informatii.

www.luminos.ro, ca si alte website-uri, inregistreaza aceste informatii pentru a putea personaliza continutul sau, pentru a se putea proteja de atacuri externe indreptate impotriva capacitatilor sale tehnologice sau pentru a urmari, de-a lungul timpului, traficul inregistrat pe website si paginile cele mai accesate de catre cititorii sai, pentru imbuntatirea continutului websiteului.

Ok si cookie-urile ce sunt?

In ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, www.luminos.ro poate folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor tale.

Spre exemplu, putem folosi cookie-uri pentru a te putea identifica si pentru a-ti putea furniza informatii si servicii bazate pe preferintele pe care ti le-ai exprimat, in vizitele tale anterioare.

Cookie-urile sunt fisiere de tip text, oferite browserului tau de un server web si stocate apoi pe hard-discul computerului tau sau a dispozitivului mobil de pe care ai accesat pagina noastra.

Folosirea cookie-urilor este un standard actual la multe dintre site-urile importante pe care le vizitezi.

Majoritatea browserelor sunt setate sa accepte cookie-uri.

Daca nu doresti  acceptarea acestor cookies , poti reseta browserul tau fie sa te anunte ori de cate ori primesti cate un cookie, fie sa iti refuze chiar acceptarea cookie-urilor.

Trebuie, insa, sa stii ca unele sectiuni ale siteului nostru nu vor putea fi vizualizate in mod normal daca ai setat browserul tau sa respinga cookie-urile.

 Nu pentru ca nu ne dorim acest lucru, ci pentru ca unele functii ale websiteului nostru nu pot functiona corect fara folosirea cookie-urilor.

Pentru a afla lista cookie-urilor folosite de site-ul nostru te rugam sa accesezi Politica privind utilizarea cookie-urilor.

De unde colectam date despre tine?

In general, datele personale pe care le colectam sunt furnizate de tine prin e-mail, telefonic, prin intermediul Website-ului www.luminos.ro și a retelelor de social media.

Ocazional, cand suntem in proces de recrutare, este posibil sa colectam date despre tine din platformele online specializate (eJobs, LinkedIn etc.) sau din CV-ul pe care ni-l trimiti.

De asemenea, atunci cand interactionezi cu noi pe retelele de socializare (adica like, share, comentarii, recenzii etc.), vom avea in mod inevitabil acces la informatii despre tine, in special date pe care le-ai facut publice pe profilul tau de social media.

Care e motivul pentru care colectam datele tale?

Prelucram datele tale in mod legal, in conformitate cu prevederile legale aplicabile urmarind urmatoarele scopuri:
➲ Comunicarea cu tine, cand interactionezi cu noi prin intermediul canalelor de contact disponibile pe site sau social media
➲ Transmiterea de comunicarile comerciale si de marketing
➲ Prelucrarea datelor candidatilor in procesul de recrutare
➲ Incheierea contractelor si executarea solicitarilor clientilor
➲ Managementul participantilor la evenimentele pe care le organizam (inclusiv cele desfasurate in  mediul online)
➲ Indeplinirea altor obligatii legale
➲ Apararea drepturilor si a intereselor noastre sau ale altor persoane
➲ Imbunatatirea serviciilor
➲ Monitorizarea securitatii sistemelor
➲ Facilitarea unei navigari usoare si placute pe site-ul nostru.

Temeiul legal al prelucrarii

➲ Consimtamantul pentru activitatile de prelucrare in scopuri de promovare a serviciilor noastre;
➲ Urmarirea interesului nostru legitim pentru a raspunde oricarei intrebari, plangeri sau recomandari pe care ne-o trimiti si pentru a ne imbunatati serviciile si experienta pe care o oferim clientilor nostri.

Mai mult, stim ca esti interesat sa afli despre modificarile legislative ce iti influenteaza  afacerea si in aceasta situatie ne bazam tot pe interesul legitim.

Poti sa stai linistit, am  analizat si ne-am dat seama ca exista un echilibru intre drepturile si interesele tale; Pentru comunicarea cu clientii www.luminos.ro, monitorizarea securitatii sistemelor.

➲ Negocierea, incheierea si executarea unui contract care guverneaza relatia dintre compania pe care o reprezinti si www.luminos.ro;
➲ Indeplinirea unei obligatii legale, ca de exemplu pentru a respecta o obligatie legala aflata in sarcina noastra privind raportarile fiscale obligatorii.

Bine, bine dar cat stocam datele?

Daca doar ti-am raspuns la solicitare fara ca intre noi sa intervina un contract, datele tale vor fi stocate 6 luni.

Daca am semnat un contract, iti stocam datele pe perioada valabilitati contractului, cat si o perioada dupa (perioada legala obligatorie) necesara pentru a face dovada contractului.

Daca ne-ai platit, datele financiare trebuie pastrate pe o perioada de minim 10 ani.

In cazul newsletter-ului, iti stocam datele personale pe perioada oferirii acestui serviciu, pana in momentul in care soliciti dezabonarea.

Cine mai are acces la datele tale?

Vom dezvalui datele tale cu caracter personal numai in masura in care acest lucru este strict necesar pentru atingerea scopului urmarit.

Am luat si vom continua sa luam toate masurile necesare pentru a ne asigura ca si furnizorii externi de servicii sau partenerii nostri pe care i-am autorizat sa prelucreze datele in numele nostru, au implementat masuri de securitate fizica, electronica si manageriala pentru protejarea acestor date.

Am identificat urmatoarele categorii de destinatari care vor avea acces la aceste date:
➲ Furnizori de servicii IT pentru compania noastra (hosting si stocare de date), sau furnizori carora le externalizam anumite servicii de asistenta tehnica pentru sistemele noastre IT, monitorizarea securitatii si detectarea intruziunilor;
➲ Furnizori de servicii de analiza a modului in care utilizatorii interactioneaza cu site-ul nostru (ex. Google Analytics)
➲ Funrnizori de servicii de e-mail marketing
➲ Furnizori de servici postale / curierat
➲ Autoritati de reglementare si alte autoritati ale statului, daca sunt solicitate prin cerinte legale sau statutare;
➲ Furnizori de servicii de consultanta juridica sau consultanti in diverse domenii (ex. IT), auditori externi.

Toti partenerii si furnizorii de servicii externe ai www.luminos.ro sunt obligati prin contract sa respecte confidentialitatea datelor cu caracter personal.

Sunt datele colectate si prelucrate de catre Luminos.ro in conditii de siguranta?
  Magazinul www.luminos.ro acorda o atentie sporita protejarii datelor dumneavoastra si aplica masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura protectia datelor cu caracter personal prelucrate, corespunzatoare pentru riscuri si categorii de date protejate, in special, protejeaza datele impotriva partajarii lor persoanelor neautorizate, a preluarii lor de o persoana neautorizata, a prelucrarii lor cu incalcarea legilor aplicabile precum si impotriva schimbarii, pierderii, deteriorarii sau distrugerii datelor.

Cu toate acestea, amintește-ti insa ca, din pacate, nici o transmisie de date nu este garantata 100% sigura.

In cazul in care suspectezi incalcarea confidentialitatii datelor tale, te rugam sa ne contactezi imediat la adresa: info@luminos.ro.

Important: Dupa finalizarea perioadei de pastrare a datelor, datele tale vor fi sterse.

In cazul in care vom considera ca aceste date ne-ar putea ajuta in imbunatatirea calitatii produselor sau serviciilor vom continua utilizarea acestor date doar dupa anonimizarea ireversibila a acestor date.

Transferul international de date

Anumite categorii de date cu caracter personal pot fi stocate si prelucrate in orice tara in care angajam furnizori de servicii.

Putem transfera datele cu caracter personal pe care le pastram despre tine catre destinatari din alte tari decat tara in care datele personale au fost colectate initial.

Aceste tari au reguli de protectie a datelor care sunt diferite de cele din tara ta. Cu toate acestea, vom lua masuri pentru a ne asigura ca orice astfel de transferuri respecta legile aplicabile privind protectia datelor si ca datele tale cu caracter personal raman protejate conform standardelor europene.

In anumite circumstante, instantele, agentiile de aplicare a legii, agentiile de reglementare sau autoritatile de securitate din acele alte tari pot avea dreptul sa acceseze datele tale personale.

In cazul in care legislatia aplicabila ne cere sa ne asiguram ca un transfer international de date este guvernat de un mecanism de transfer de date, utilizam unul sau mai multe dintre urmatoarele mecanisme:
➲ Clauze contractuale standard ale UE cu un destinatar de date in afara SEE sau Marea Britanie
➲ Verificarea faptului ca destinatarul a implementat reguli corporatiste obligatorii
➲ De asemenea, ne vom asigura ca toti partenerii nostri internationali au adoptat masuri suplimentare in scopul de a oferi garantiile adecvate, drepturile executorii si caile de atac legale eficiente. Rolul acestor masuri este de a oferi garantii persoanelor vizate ca transferul de date in baza clauzelor contractuale standard sau a regulilor corporatiste obligatorii ofera un nivel de protectie echivalent cu cel garantat in cadrul Uniunii Europene.

Lista partenerilor internationali cu care partajam date:
➲ Terti care plaseaza cookie-uri: Google, Facebook, Youtube,
➲ Platformele online: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Youtube
➲ Stocare date: Google

Prelucrarea datelor persoanelor minore

Serviciile  www.luminos .ro nu sunt destinate si nu colecteaza prin intermediul Website-ului www.luminos.ro , cu buna stiinta informatii de la minori sub 18 ani.

Accesarea si utilizarea Website-urilor  www.luminos.ro de catre minori reprezinta acordul implicit al tutorelui legal in navigarea site-ului nostru de catre minorul aflat in intretinere.

De asemenea, daca vom descoperi ca un minor a folosit site-ul nostru fara aprobarea reprezentantului legal, vom sterge toate datele personale despre acesta.

Ce drepturi ai?

Ca persoana vizata ai drepturi legale specifice cu privire la datele tale cu caracter personal pe care le colectam si prelucram.

www.luminos.ro va respecta drepturile si va asigura ca tine cont in mod corespunzator de interesele tale.
● Retragerea consimtamantului: Daca prelucrarea se realizeaza in baza consimtamantului tau, iti poti retrage consimtamantul pentru prelucrarea respectiva in orice moment.

● Rectificarea datelor: In cazul in care observi ca detinem date cu caracter personal eronate, ne poti solicita in orice moment rectificarea datelor cu caracter personal care te privesc.

Facem eforturi rezonabile pentru a pastra datele cu caracter personal – care sunt utilizate continuu si care sunt in posesia sau controlul nostru – exacte, complete, actuale si relevante, pe baza celor mai recente informatii disponibile pentru noi.

● Restrictia prelucrarii: In cazul in care te afli in una dintre situatiile de mai jos, poti sa ne soliciti sa restrictionam prelucrarea datelor tale:

  • contesti corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada in care noi trebuie sa verificam exactitatea,
    ● prelucrarea este ilegala si soliciti restrictionarea prelucrarii mai degraba decat stergerea datelor cu caracter personal,
    ● nu mai avem nevoie de datele tale cu caracter personal, dar le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept, sau
    ● te opui prelucrarii in perioada in care verificam daca motivele noastre legitime au intaietate fata de ale drepturile tale.
  • Accesul la datele tale: Ne poti solicita informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le detinem despre tine, inclusiv informatii cu privire la ce categorii de date, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, daca nu sunt colectate direct de la tine si cui i-au fost dezvaluite, daca este cazul.

Poti obtine un exemplar de la noi, gratuit, continand datele cu caracter personal pe care le detinem despre tine. Ne rezervam dreptul de a percepe o taxa rezonabila pentru solicitari abuzive.
● Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal catre un alt operator, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic, cu conditia ca prelucrarea sa fie necesara pentru executarea unui contract.

Mai degraba decat sa primeti un exemplar cu datele tale cu caracter personal, poti solicita sa iti transferam datele direct catre alt operator, indicat de tine.

  • Dreptul la stergere: Poti obtine de la noi stergerea datelor cu caracter personal, in cazul in care:
  • datele tale nu ne mai sunt necesare in raport cu scopurile pentru care au fost prelucrate;
    ● te opui prelucrarii ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea Dreptul de opozitie mai jos);
    ● datele cu caracter personal au fost prelucrate in mod ilegal;
    ● iti retragi consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea

Cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara:

  • in vederea indeplinirii unei obligatii legale care necesita prelucrarea acelor date de catre noi;
    ● in special pentru cerintele legale privind termenele de pastrare a datelor;
    ● pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
  • Dreptul de opozitie: Poti obiecta oricand la prelucrarea datelor cu caracter personal datorita situatiei speciale in care te afli.

In acest caz, nu vom mai prelucra datele cu caracter personal, daca nu putem demonstra motive intemeiate, legitime si un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept. Cand te opui prelucrarii, te rugam sa mentionezi daca doresti stergerea datelor cu caracter personal sau restrictia prelucrarii acestor date.
● Dreptul de a depune o plangere: In cazul unei pretinse incalcari a legislatiei in vigoare privind confidentialitatea, poti depune o plangere la autoritatea de supraveghere pentru protectia datelor:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro 

De retinut!

Perioada de timp: Vom incerca sa solutionam cererea ta in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungita din motive privind dreptul legal specific sau complexitatea solicitarii.

 

Restrictionarea accesului: In anumite situatii, este posibil sa nu putem sa iti acordam acces la toate sau parte din datele cu caracter personal, din cauza unor restrictii prevazute de lege.

Daca iti refuzam solicitarea de acces, iti vom comunica motivul refuzului.

Imposibilitatea identificarii: In unele cazuri, este posibil sa nu putem sa identificam datele cu caracter personal, din cauza lipsei elementelor de identificare furnizate in cererea pe care ne-o transmiti.

In astfel de cazuri, daca nu furnizezi informatii suplimentare care sa permita identificarea ta, nu vom fi in masura sa dam curs solicitarii de a exercita drepturile legale asa cum sunt descrise in aceasta sectiune.

Cum iti exerciti drepturile?

Pentru a exercita drepturile legale si pentru orice alte intrebari referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugam sa contactezi la adresa de e-mail info@luminos.ro.
Multumim ca ai parcurs politica noastra de confidentialitate si ne-am bucura daca ne-ai transmite opinia ta, pentru a putea imbunatati acest document!