LED – flexibilitate, fiabilitate, economisire de energie

Dintre toate solutiile de iluminat existente pe piata la momentul actual, tehnologia LED este cea  mai eficienta sursa de iluminat.
Aceasta a fost descoperita in mod accidental in anul 1960 de catre omul de stiinta american Nick Holonyak, in timp ce incerca sa creeze un laser. Acel LED avea culoarea rosie.

Termenul de LED provine de la “light emitting diode”, care se traduce ca dioda emitatoare de lumina.
Avand o durata de viata foarte mare in comparatie cu becurile cu incandescenta traditionale, dar si costuri de achizitie foarte reduse aceste becuri cu led reprezinta prezentul si viitorul in materie de surse de iluminat.

Cum ne ajuta tehnologia LED?

Prin descoperirea acestei tehnologii modul de iluminat s-a schimbat foarte mult. Exista o multime de solutii in care se poate folosi aceasta lumina LED.
Imagineaza-ti o casa cu surse de lumina in cele mai inacesibile locuri, ca de exemplu in dulapul cu haine, sau deasupra blatului de la bucatarie. Toate acestea sunt posibile cu Banda Led.
Ce poate fi mai frumos si interesant decat sa scoti in evidenta un anumit corp de mobilier sau un anumit tablou pe care il pretuiesti foarte mult.

Care sunt componentele Tehnologiei LED?

Benzile LED sunt o sursa de iluminat foarte eficienta si usor de utilizat. Amplasarea lor este determinata doar de modul de imaginatie si de creativitate a fiecaruia, existand modalitati nelimitate printre care iluminarea corpurilor de mobilier, a patului, a scarilor sau a obiectelor decorative.
In alta ordine de idei, banda LED este folosita si la iluminatul scafelor sau integrate in corpurile de iluminat.

Surse de alimentare si drivere led sunt transformatoare special create pentru LED-uri care ajuta la schimbarea tensiunii si puterii necesare functionarii benzilor LED.
Pentru ca benzile led sa functioneze la capacitate maxima atunci cand se doreste, este necesar ca acestea sa fie traversate de un curent electric de joasa tensine, in comparative cu cel de inalta tensiune.

Profile aluminiu banda led sunt cele in care benzile led sunt aplicate. Avand diferite design-uri care mai de care mai interesante ajuta la crearea unui cadru rafinat atunci cand sunt aplicate pe mobilier sau in locurile pe care dorim sa iluminam un anumit spatiu.
Deasemenea au rolul de a ajuta banda Led sa nu se supraincalzeasca si de a-i prelungi durata de viata, acestea fiind din aluminiu.

Controlere iluminatsunt dispositive special create pentru a controla lumina LED. Pot fi folosite atat pentru actionarea benzilor simple sau RGB sau pentru diferite aplicatii unde sunt necesare anumite device-uri care ne ajuta la controlul luminilor SMART.
Este important de amintit ca aceste controlere ajuta la reducerea consumului de energie electrica.
In functie de tipul de performanta a acestora se pot conecta prin telecomenzi sau aplicatii mobile.

Senzori de iluminatajuta la stabilirea momentului in care benzile led sau sursele de iluminat sa se aprinda. Acestea sunt extrem de necesare atunci cand avem nevoie ca sursa de lumina sa fie actionata doar in prezenta noastra, ca atunci cand urcam scarile, de exemplu.
Senzorii de iluminat pot fi in 220V, 24V sau 12V si pot avea grad de protectie ridicat pentru amplasarea lor la exterior.
Cei mai raspanditi senzori sunt senzorii crepusculari sau senzori de prezenta.
Aceste accesorii ajuta enorm la reducerea consumului de energie.


Cum ajuta compenentele tehnologiei Led la calitatea vietii?

Datorita modului in care tehnologia LED s-a dezvoltat, putem spune ca este o sursa sustenabila atunci cand vine vorba de scaderea consumului de energie, dar si a timpului de functionare foarte ridicat.

Prin stabilirea exacta a modului de amplasare a benzilor si prin imbunatatirea acestor surse cu toate componentele necesare bunei lor functionalitati, putem crea un produs foarte util care sa ne ajute la economisirea in timp a unei sume de bani necesare altor activitati.

Practic putem spune chiar ca benzile de iluminat contribuie la calitatea vietii, oferindu-ne pe de o parte un control al iluminatului printr-un design aparte, doar atunci cand sursa de lumina naturala nu este posibila.
Influenta lor asupra unei  vieti sustenabile prin  crearea unor surse de iluminat nepoluante si cu un impact redus asupra mediului este semnificativa.

Unde putem folosi benzile led?

Fiecare dintre noi avem un spatiu al nostru. Un spatiu care ne ofera acea satisfactie, acea stare de bine.
Ne place sa petrecem timp acolo, sa ne umplem de energie sau sa ne relaxam.
Fie ca vorbim despre living-ul in care am creat un spatiu destinat cititului sau in fata televizorului, fie ca locul nostru este o baie relaxanta, fie ca e la bucatarie in timp ce ne relaxam gatind, sau chiar in dormitor intr-o atmosfera romantica.

Toate aceste locuri au in comun sursele de iluminat cu LED-uri care creaza magia in acele locuri, scotand in evidenta cadrele spatiilor care ne ofera relaxarea deplina.

Acelea sunt benzile LED, care in timpul zilei avand parte de lumina naturala, nu constientizam ca exista, dar odata cu lasarea intunericului prind viata si ne fac sa descoperim parti ale cadrelor unde sunt amplasate din alte perspective.

Locurile de unde pot fi achizitionate sursele cu LED-uri?

Pe piata exista multe locuri de unde pot fi achizitionate aceste surse de iluminat si componente ale acestora, insa pe Luminos.ro, gasesti tot ajutorul de care ai nevoie pentru identificarea celor mai bune produse in functie de nevoile tale.

Ne poti adresa orice intrebare despre produsele noastre, iar noi vom raspunde de fiecare data amanuntit pentru a te ajuta sa intelegi care este diferenta dintre produse si cum sa il gasesti pe cel care ti se potriveste cel mai bine.
Asa ca ne poti contacta cu incredere.