Corp neon LED 120 cm, T8 cu cleme, 20W, 1800 lm, lumina calda

Prețul inițial a fost: 74,00 lei.Prețul curent este: 59,00 lei. (Pretul include TVA si Timbru verde)

Tub neon LED T8 60 cm, 9W, 850 lumeni, lumina rece-6400K

Prețul inițial a fost: 23,00 lei.Prețul curent este: 19,39 lei. (Pretul include TVA si Timbru verde)

Tub LED T8 120 cm, 12W, 1920 lm, lumina neutra-4000K

Prețul inițial a fost: 59,70 lei.Prețul curent este: 40,75 lei. (Pretul include TVA si Timbru verde)

Tub LED 150cm, T8/G13, 15W, 160 lm/W, 2400 lm, lumina neutra

Prețul inițial a fost: 49,00 lei.Prețul curent este: 36,90 lei. (Pretul include TVA si Timbru verde)

Tub LED 150 cm T8 G13, 22W, 2100 lm, lumina calda-3000K

Prețul inițial a fost: 35,00 lei.Prețul curent este: 29,30 lei. (Pretul include TVA si Timbru verde)

Lampa LED liniara T5 60 cm, cip samsung, 7W, 630 lm, 4000K

Prețul inițial a fost: 32,70 lei.Prețul curent este: 28,84 lei. (Pretul include TVA si Timbru verde)

Tub LED T8 120 cm, 12W, 1920 lumeni, lumina calda-3000k

Prețul inițial a fost: 59,70 lei.Prețul curent este: 40,75 lei. (Pretul include TVA si Timbru verde)

Tuburi neoane Led

Nu putem să nu apreciem faptul că lumea de astăzi este într-o continuă schimbare. Astfel, este absolut necesar ca tehnologiile să se adapteze nevoilor actuale.
Din acest punct de vedere, nici tehnologia iluminatului nu face excepție. În contextul creșterilor accentuate a preocupărilor ce țin de eficiență energetică, durabilitate și sustenabilitate, tuburile cu neoane LED reprezintă o soluție viabilă, tot mai populară și avantajoasă pentru utilizatori.
Drept urmare, este nevoie să fim la curent cu tot ce ține de tuburi neoane LED și să descoperim mai multe despre alternative energetice durabile și cu eficiență maximă când vine vorba de iluminat.

Tuburi neoane LED – ce sunt și cum funcționează

Tuburile LED sunt surse de iluminat cu formă cilindrică de circa 28 mm și cu lungimi diferite, respectiv: 60 cm, 90 cm, 120 cm și 150 cm.
La fiecare capăt  sunt compuse din doi pini prin care se realizează conexiunea electrică între tub și suportul de tub LED.
Acestea pot avea alimentarea la un singur capăt sau după caz, alimentare la ambele capete.
Materialele principale din care este compus sunt aluminiul și nanoplasticul, acesta ajutând la dispersarea luminii emisă.
Tuburile cu neoane LED reprezintă o inovație semnificativă în domeniul iluminatului, fiind proiectate pentru a oferi o alternativă eficientă și durabilă la tuburile fluorescente tradiționale. Principiul de funcționare se bazează pe utilizarea diodelor electroluminiscente (LED-uri) pentru a produce lumină (fotoni).
Aceste tuburi transformă energia electrică (electroni) în lumină (fotoni), într-un mod mult mai eficient decât tehnologiile anterioare.
Comparându-le cu tuburile fluorescente tradiționale, aceste tuburi cu neoane LED au mai multe avantaje. În timp ce tuburile fluorescente utilizează un amestec de gaze și vapori metalici pentru a produce lumină, tuburile cu neoane LED nu conțin substanțe toxice, cum ar fi mercurul. De asemenea, tuburile cu neoane LED sunt mai robuste, reducând riscul de spargere și eliminând preocupările legate de eliminarea deșeurilor periculoase.

Tuburi cu neoane LED – beneficii și avantaje ale utilizării acestora

Pe lângă tehnologia mult mai eficientă și lipsită de riscuri, tuburile cu neoane LED au multe alte avantaje care le fac, în cele din urmă, o alegere mult mai inspirată, indiferent de nevoile de iluminare avute.
Iată care sunt acestea.

  • Randament energetic mult mai mare, economie și durabilitate

Unul dintre principalele avantaje ale tuburilor cu neoane LED este eficiența energetică sporită. Acestea consumă semnificativ mai puțină energie decât tuburile fluorescente, contribuind la reducerea costurilor energetice (facturi mai mici și, implicit, economii mai mari).
Mai mult decât atât, durata lor de viață este semnificativ mare, ajungând la peste 50.000 de ore (utilizare continuă), ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a necesității de înlocuire și, implicit, a deșeurilor generate și sumelor cheltuite.

  • Intensitate luminoasă maximă în doar câteva secunde și stabilitate

O altă caracteristică importantă, care nu trebuie trecută cu vederea a tuburilor cu neoane LED este lumina instantanee. În timp ce tuburile fluorescente pot necesita relativ mult timp pentru a atinge intensitatea maximă, tuburile cu neoane LED oferă lumină instantanee, asigurând un mediu de lucru sau de locuit eficient, cu doar o simplă apăsare de întrerupător.
De asemenea, spectrul de iluminare al tuburilor cu neoane LED este stabil și uniform, fără pâlpâiri și tremurături ale luminii (cum se întâmplă la cele tradiționale) sau variații nedorite.
În altă ordine de idei trebuie specificat faptul că tuburile cu LED nu au nevoie de starter sau drozer. Acestea se alimentează direct la tensiune de 220V

  • Reducerea amprentei de carbon – siguranță față de nevoile actuale ale mediului

Prin eficiența lor energetică și durata de viață îndelungată, tuburile cu neoane LED contribuie la reducerea amprentei de carbon. Consumul mai redus de energie și necesitatea mai rară de înlocuire a tuburilor contribuie la diminuarea impactului asupra mediului și promovează sustenabilitatea, un comportament pe care, încetul cu încetul, ar trebui să îl adoptăm cu toții, în orice domeniu de activitate.

Tuburi cu neoane LED – tipuri disponibile

Există mai multe tipuri de tuburi cu neoane LED, cu caracteristici adaptabile în funcție de nevoile avute.
În funcție de diametrul acestora și de tipul de soclu, cele mai folosite modele sunt cele T8/G13, dar mai putem regăsi tuburi LED T5/G5 interconectabile sau T12 cu un diametru de 38mm.
În funcție de locația de amplasare, aceste tuburi led se pot impărți în mai multe categorii bine definite.

  • Tuburi cu neoane LED pentru iluminat general

Aceste tuburi sunt proiectate pentru a asigura iluminatul general în diverse spații, precum birouri, săli de conferințe sau săli de clasă. Ele oferă un spectru de iluminare potrivit pentru diverse activități  și sunt ideale pentru obținerea unui mediu de lucru confortabil.

  • Tuburi cu neoane LED pentru iluminat ambiental

Pentru iluminatul ambiental sau care să pună în prim-plan detaliile unui cadru, există tuburi cu neoane LED speciale, care pot crea atmosfere diferite în funcție de temperatura de culoare și intensitatea luminii. Acestea sunt potrivite pentru spații comerciale, restaurante sau zone de relaxare.

  • Tuburi neoane LED cu intensitate și temperatură reglabile

Tuburile cu neoane LED dimabile cu funcții de reglare a intensității și a temperaturii culorii oferă flexibilitate suplimentară în ajustarea iluminatului în funcție de nevoile specifice ale utilizatorilor. Aceste opțiuni sunt ideale pentru spații care necesită adaptabilitate, precum sălile de expoziție sau studiourile foto.

Tuburi cu neoane LED – aplicații practice în funcție de nevoile avute

După cum se poate înțelege, aceste tuburi neoane LED au aplicabilitate extinsă, putând fi ușor folosite și adaptate nevoilor avute.
În general tuburile LED fiind surse de iluminat, se pot monta în corpuri de iluminat etanșe tip FIPAD, special concepute cu dulii specifice tuburilor sau într-un simplu suport pentru Tub LED.
Sistemul de prindere este simplu, este îndeajuns rotirea acestora la circa 90°, sistemul de conexiune conduce curentul electric la cei doi pini iar montajul este gata.

  • Utilizarea în birouri pentru eficiență energetică sporită

În spații precum  birourile, tuburile cu neoane LED sunt esențiale pentru eficiența energetică și creșterea productivității. Lumina instantanee și calitatea superioară a iluminatului asigură un mediu de lucru optim, iar economia de energie reduce costurile pe termen lung.

  • Iluminarea magazinelor, spațiilor comerciale și industriale

În contextul spațiilor comerciale, cum ar fi magazinele și centrele comerciale, tuburile cu neoane LED pot crea un mediu luminos și atrăgător pentru clienți. Varietatea de opțiuni în ceea ce privește temperatura de culoare și reglarea intensității permite personalizarea iluminatului în funcție de atmosfera dorită.
De exemplu în magazinele de comercializare a cărnii, se pot monta tuburi led carne cu lumina roz. Acestea oferă un aspect mai natural și atractiv cărnii, stimulând vânzarea acesteia.
Nu în ultimul rând în brutării se pot monta tuburi LED panificație cu o lumina gălbuie sub 2700k, sau în magazinele pescărești se pretează de minune un tub led pentru vitrină peste.

  • Tuburi cu neoane LED pentru locuințe proprii

În locuințe, tuburile cu neoane LED reprezintă o alegere excelentă pentru crearea unui mediu prietenos, care promovează economia. Durata lor de viață lungă și eficiența energetică aduc beneficii atât financiare, cât și ecologice.
Iar pentru o mai bună comoditate poți alege un tub LED cu senzor de prezența. Acesta se acționează automat doar în prezența unei mișcări și rămâne aprins pentru o anumită perioada de timp.

Cum să alegi cele mai potrivite tuburi cu neoane LED pentru tine

Atunci când alegi tuburi cu neoane LED, este important să iei în considerare factori precum fluxul luminos, temperatura de culoare și compatibilitatea cu sistemele existente.
Fluxul luminos trebuie să corespundă cerințelor specifice ale spațiului, iar temperatura de culoare să se potrivească aspectului și cadrului general al camerei și preferințelor avute respectiv: 3000k, 4000k sau 6000k.
De asemenea, compatibilitatea cu sistemele existente de iluminat și conectivitatea la sisteme de automatizare pot influența alegerea potrivită.
În cele din urmă, cel mai important este să alegi în funcție de nevoile practice de iluminare și, ulterior, să rafinezi alegerea pe baza decorului general al casei tale.

Concluzii

Pentru integrarea eficientă a tuburilor cu neoane LED în diverse contexte, este de dorit să consulți un specialist în acest domeniu (mai ales dacă ești în căutare de tuburi neoane LED pentru afacerea ta). Acesta îți poate oferi sfaturi personalizate privind numărul de tuburi necesare, poziționarea lor optimă și alte aspecte specifice fiecărui domeniu de activitate.

Luminos.ro este magazinul unde poți găsi o gama vastă de tuburi cu LED, de diferite mărimi, specifice oricărei nevoi sau aplicații.
Pentru oferte personalizate ne puteți contacta telefonic sau prin email la [email protected]