Iluminat Profesional

Iluminat profesional

In trecut, cladirile industriale, dar si institutiile civile erau luminate cu ajutorul neoanelor, dar in ziua de astazi, datorita tehnologiei moderne se folosesc LED-urile in ambele sectoare de activitate. Cand vorbim de firme si fabrici, avem nevoie de iluminat profesional pentru o mai mare productivitate.
Iluminatul profesional se refera, asadar, la ansamblul de cunostinte tehnice pe care trebuie sa le aduci in proiectul tau de iluminat.

Iluminat Profesional: avantaje

Avantajele oferite de utilizarea LED-urilor sunt nenumarate. Dintre acestea se remarca in mod evident economia mare de energie, intretinerea facila, dar si  lumina de calitate oferita, foarte placuta vizual.

Toata lumea isi doreste sa plateasca facturi mici la electricitate, in special cand este vorba despre iluminatul unei hale de mare amploare sau a spatiilor generoase de birouri. Tehnologia LED isi pune amprenta in mod evident pe sectorul civil si economiseste considerabil consumul de curent. 
La capitolul randament, tehnologia cu LED ofera un flux luminos de 4 ori mai mare decat cel al neonului. 

Intr-un mediu industrial  este nevoie de mai multe surse de lumina care trebuie sa functioneze, de cele mai multe ori, non stop, acolo unde este vorba despre o sectie de productie.
In acest context, economisirea se simte imediat, ceea ce aduce un plus de valoare iluminatului cu LED-uri.  Folosind lampi industriale, se pot realiza economii de energie de aproximativ 80% din valoarea facturii.

Aceasta economisire te ajuta sa acoperi in scurt timp investitia facuta pentru actualizarea sistemului de iluminat si iti aduce beneficii pe termen lung. Dat fiind faptul ca nu necesita o intretinere speciala, iti ofera si mai multe avantaje.

Intr-un depozit industrial, este nevoie de lumina artificiala 24 de ore pe zi pentru a se putea lucra in regim non stop, 365 de zile pe an. O lumina slaba ca intensitate influenteaza in mod direct gradul de eficienta al muncitorilor care isi desfasoara activitatea zilnica in acel sector.

 

iluminat tehnic profesiona
o imagine cu un birou iluminat cu panouri led si corp suspendat

Sectoare – iluminat profesional

In schimb, o lumina compacta si placuta ajuta muncitorii sa nu intampine nici un fel de dificultati in indeplinirea sarcinilor. Acestia au nevoie de o lumina bine directionata si un flux luminos puternic pentru ca se folosesc utilaje de mare tonaj, care le-ar putea pune viata in pericol. 

Daca tipul de iluminat care se foloseste in spatiile industriale necesita de interventii de intretinere sau inlocuire care implica o cheltuiala considerabila, atunci se dovedesc a fi ineficiente si din prisma faptului ca uneori trebuie oprita si productia.

Iluminatul profesional cu lampi cu LED te ajuta sa faci economii importante, iar perioada lor de functionare este de 8 ori mai mare decat cea a luminii fluorescente. Acestea nu trebuie sa fie inlocuite decat o data la 10 ani, in contextul in care becurile sunt aprinse 24 de ore pe zi.

In sectoarele industriale, este nevoie de conditii de lumina mai bune, pentru a avea o productivitate mai mare. Muncitorii isi desfasoara activitatea mai increzatori, daca sunt in masura sa vada clar fiecare detaliu ce tine de activitatea lor.
O lumina slaba, ii va obosi din punct de vedere mental si ii face uneori sa greseasca sau chiar sa le dea o stare de somnolenta.

In acelasi timp, nu putem uita de ILUMINATUL DE SIGURANTA care este indispensabil nu numai in sectorul industrial, dar si in celelalte sectoare, unde exista o cale de evacuare in caz de anumite catastrofe precum incendii, cutremure sau inundatii.

De asemenea, atunci cand discutam de iluminat profesional, nu putem omite si iluminatul arhitectural, cu ajutorul caruia poti pune in evidenta fatadele unei cladiri si arhitectura acesteia.

Cu ajutorul anumitor dispozitive de iluminat atent selectionate, poti oferi o nota de valoare fiecarei cladiri fie ea veche sau moderna.

In functie de fiecare sector in parte, ai nevoie de anumite corpuri de iluminat, ca de exemplu:

Bucura-te din plin de o lumina de calitate pentru ca LED-urile iti asigura o iluminare excelenta.

Acestea iti garanteaza o eficienta luminoasă ridicata, precum si o difuzie mai buna a luminii si o redare mai naturala a culorilor.

Tehnologia moderna iti aduce o multime de avantaje chiar si atunci cand este nevoie de un nivel mai mare de lumina.

 

2 thoughts on “Iluminat profesional

  1. badin spune:

    Design foarte frumos si continut scris excelent, nimic altceva de care avem nevoie : D.

    1. silviu spune:

      Multumim pentru feedback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *