Iluminat Interior

Iluminat interior: Cum sa-ti luminezi casa?

iluminat interior - cum sa-ti luminezi casa

Cand vine vorba de iluminat interior, acest aspect este esential pentru orice locuinta, iar lumina reprezinta un factor decisiv care influenteaza in mod evident starea de bine. Daca este prea puternica ne ofera o senzatie de ameteala, insa daca este placuta din punct de vedere vizual, te face sa te simti excelent. Fie ca vorbim despre lumina naturala sau cea artificiala, fiecare are un aport deosebit de important. 

Iluminat interior: cum sa-ti luminezi casa?

Desigur ca lumina venita de la soare este cea mai sanatoasa, insa atunci cand se intuneca, aceasta este inlocuita cu lumina artificiala. Tipul de lumina folosit, trebuie ales in functie de tipul camerei in care se afla.

Corpurile de iluminat care sunt instalate in tavan, lumineaza toata incaperea, spre deosebire de celelalte optiuni de pe piata. Lumina de accent pune in evidenta diverse obiecte din casa, in functie de modul in care se propaga. 

Spoturile instalate in mobila sau in rafturile bibliotecii au rolul de a lumina doar un anumit spatiu. La fel se intampla si cu lampile de citit sau alte dispozitive plasate special pentru iluminarea scarilor.  

Totul depinde de lumina ambientala pentru ca aceasta influenteaza atmosfera de interior. Tine cont de tipul de lumina necesara in fiecare incapere din casa, in functie de activitatea pe care o desfasori in acel spatiu. Prin urmare, nu trebuie sa instalezi corpuri de iluminat care ofera o lumina intensa in camera in care obisnuiesti sa citesti sau sa stai la televizor, pentru ca aceasta ar putea fi deranjanta.

Alege articole de iluminat interior

Spre exemplu, in bucatarie ai nevoie de o lumina mai puternica si eventual o banda cu LED-uri in mobila pentru un plus de efect. Blatul de lucru trebuie luminat prin spoturi si este nevoie de o lumina separata in zona de gatit. In acest loc, se impune folosirea unui corp de iluminat suspendat, care sa se potriveasca foarte bine cu designul acelei incaperi.

In living, ai nevoie de o lumina generala, iar in locul in care obisnuiesti sa citesti ai nevoie de o lumina calda, foarte placuta, pentru a-ti induce o stare de relaxare. Foloseste o lampa ajustabila cu bec sau LED integrat
Aici puteti vedea diferenta intre becuri LED, becuri decorative si banda LED.

Lumina de ambient este foarte importanta. Aceasta are rolul de a evidentia anumite elemente de decor. In functie de tipul de lumina folosit si locul unde este amplasata se pot crea efecte deosebite.

Este important ca si in baie sa folosesti mai multe surse de iluminat, chiar daca este vorba despre un cadru mai restrans. Pe langa iluminatul general, ai nevoie de o lumina cu banda Led in zona oglinzii sau chiar in jurul cazii daca spatiul iti permite.

Iluminatul oglinzii trebuie sa proiecteze lumina direct pe fata, iar cada va fi frumos luminata printr-o lumina difuza. In dormitor predomina in general lumina calda si se folosesc lampi sau veioze pentru iluminarea ambelor parti ale patului. Daca ai fotografii si tablouri pe perete, atunci utilizeaza si lumini de accent si vei vedea cum se schimba radical ambianta de interior.

In fiecare incapere, trebuie sa se regaseasca mai multe surse de lumina, insa de intensitate diferita. Lumineaza-ti casa tinand cont de sfaturile de iluminat interior si tine cont de aceste solutii eficiente care te ajuta sa conturezi cu usurinta un ambient cat mai placut.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *