Uncategorized

Idei iluminat bucatarie

idei iluminat bucatarie

Ești în căutare de idei iluminat bucătărie? Atunci, mai mult ca sigur, știi deja că iluminatul nu este doar despre furnizarea adecvată de lumină, pentru activități cotidiene uzuale, ci și despre a crea o atmosferă plăcută, primitoare, care să accentueze design-ul general al acestei încăperi.
Alegând corpuri de iluminat bucătărie adecvate, poți face minuni – îți vei transforma bucătăria într-un spațiu cu adevărat splendid, vibrant și plin de culoare.

Din acest motiv, ne-am gândit ca în acest articol să explorăm împreună câteva idei iluminat bucatarie, sperăm noi că inspiraționale, privitoare la cum să integrezi corpurile de iluminat în design-ul bucătăriei. Îți vom oferi sfaturi atât despre cum să alegi corpurile de iluminat bucătărie în funcție de stilul acesteia, cât și privitoare la ce alte elemente de decor poți adăuga pentru a obține atmosfera dorită.
În cele din urmă, îți vom prezenta și aspectele cărora trebuie să le acorzi atenție!

Ce lustre se poarta in bucătărie?

Bucătărie modernă

iluminat bucatarie cu spoturi
o imagine cu o bucatarie iluminata cu spoturi
iluminat-blat-bucatarie-cu-banda-led-privat-3
o imagine cu blat bucatarie iluminat
 • Spoturi LED încastrate –  într-o bucătărie modernă, spoturile LED încastrate în tavan pot oferi o iluminare direcțională și eficientă. Acestea pot fi plasate strategic de-a lungul zonei de lucru și a blatului de bucătărie pentru a asigura o vizibilitate optimă în timpul gătitului.
 • Lămpi suspendate cu design minimalist – pentru un accent decorativ subtil, poți opta pentru corpuri iluminat bucătărie cu un design minimalist și contemporan. Acestea pot fi amplasate deasupra insulei de bucătărie sau a mesei de luat masa, oferind un punct focal elegant și funcțional.
 • Benzi LED sub dulapuri – pentru iluminarea spațiilor de lucru, poți integra benzi LED sub dulapuri. Acestea oferă o lumină focalizată pe blatul bucătăriei și pot fi reglate pentru a crea o atmosferă plăcută în timpul preparării alimentelor.

Bucătărie tradițională & clasică

lampa masa bucatarie clasica
O imagine cu idei lustra bucatarie
candelabru iluminat bucatarie
o imagine cu un candelabru iluminat bucatarie
 • Candelabre elegante: într-o bucătărie tradițională, candelabrele elegante cu detalii decorative pot adăuga un farmec clasic și sofisticat. Amplasate în centrul încăperii sau deasupra mesei de luat masa, acestea pot crea o atmosferă primitoare și rafinată.
 • Aplice de perete cu abajururi textile: pentru un iluminat ambiental cald și plăcut, poți utiliza aplice de perete cu abajururi textile. Acestea pot fi amplasate în jurul perimetral al bucătăriei, adăugând o notă de confort și eleganță.
 • Lămpi de masă tradiționale: daca nu ai idei iluminat bucătărie, poți opta pentru lămpi de masă tradiționale sau lămpi cu picior din materiale naturale precum lemnul sau metalul forjat. Acestea completează perfect atmosfera călduroasă și autentică a unei bucătării tradiționale.

Idei iluminat bucatarie cu design rustic

lustra sticla bucatarie rustica
o imagine cu un corp de iluminat bucatarie
lampa suspendata din fier forjat
o imagine cu lampa suspendata din fier forjat
 1. Lămpi suspendate din fier forjat: într-o bucătărie rustică, lămpile suspendate din fier forjat sau lemn masiv adaugă un farmec autentic și rustic. Acestea pot fi amplasate deasupra insulei de bucătărie sau a blatului de lucru, oferind un punct focal robust și plin de caracter.
 2. Lămpi cu abajururi din țesături naturale: pentru un iluminat cald și familiar, poți utiliza lămpi cu abajururi din țesături naturale precum bumbacul sau iuta. Acestea adaugă o notă de căldură și confort într-o bucătărie rustică.
 3. Lustre din sticlă suflată manual: pentru un element decorativ deosebit, poți opta pentru lustre din sticlă suflată manual. Acestea pot fi suspendate deasupra mesei sau a zonei de gătit, adăugând un aspect artizanal și autentic în bucătărie.

Într-o bucătărie rustică, lămpile suspendate sau aplicele de perete din lemn sau fier forjat sunt perfecte. Acestea adaugă un farmec natural și autentic spațiului și se integrează perfect în decorul rustic al bucătăriei tale.

Bucatarie cu design vintage

lustra iluminat bucatarie vintage
o imagine cu o aplica de perete iluminat bucatarie
lustra retro iluminat bucatarie
O imagine cu lampa suspendata tip ceașca

Pentru o bucătărie vintage, alege lămpi suspendate sau aplice de perete cu un aspect retro sau industrial. Candelabrele elegante sau plafonierele cu un design vintage pot adăuga o notă de originalitate și rafinament. De fapt, pentru o bucătărie vintage se potrivesc perfect și opțiunile unei bucătării cu design clasic, tradițional.

Idei iluminat bucatarie cu design minimalist

iluminat bucatarie cu spoturi incastrate
O imagine cu idei iluminat bucatarie
iluminat bucatarie minimal
o imagine cu o bucatarie iluminata minimal
 • Lămpi suspendate cu design simplu: într-o bucătărie minimalistă, lămpile suspendate cu un design simplu și geometric sunt ideale. Acestea oferă un iluminat eficient și discret, fără a încărca prea mult spațiul vizual.
 • Spoturi încastrate cu finisaj mat: pentru o estetică minimalistă, poți opta pentru spoturi încastrate cu finisaj mat și unghiuri drepte. Acestea se integrează perfect în tavan și oferă o iluminare uniformă și neintruzivă.

Alte elemente de decor pentru a completa design-ul bucătăriei tale

Plante si flori

Adaugă o notă de prospețime și culoare în bucătărie prin amplasarea unor plante și flori în ghivece decorative. Alege plante care să se potrivească cu stilul și paleta de culori a bucătăriei tale pentru un efect genial.

Accesorii decorative

Folosește accesorii decorative precum perdele, covorașe, pernuțe sau tablouri pentru a completa designul bucătăriei tale. Alege accesorii care să reflecte personalitatea ta și să aducă un plus de caracter spațiului.

Mobilier și accesorii

Alege mobilier și finisaje care să se potrivească cu stilul general al bucătăriei tale. De la dulapuri și blat de lucru până la pardoseală și vopsea de perete, fiecare detaliu contează în crearea unui design special și coeziv
Acestea sunt doar câteva exemple practice despre cum poți materializa amenajarea in caz ca ești in pană de idei iluminat bucatarie, în funcție de stilul ales. Important este să alegi corpuri de iluminat bucătărie care să se potrivească atât esteticii, cât și necesităților tale funcționale.

Dacă ți-am răspuns la întrebarea “Ce corpuri de iluminat se poartă in bucătărie?” înseamnă ca acest articol este pentru tine.

 

2 thoughts on “Idei iluminat bucatarie

 1. Georgiana spune:

  Un articol foarte interesant, cu informații și sfaturi utile pentru cei în căutare de inspirație cu privire la iluminatul bucătăriei (un aspect neglijat de mulți).
  Mulțumim!

  1. silviu spune:

   Va multumim pentru recenzia oferita si ne bucuram ca articolul a fost pe placul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *