Iluminat Interior

Cum alegi o aplica pentru perete hol?!

iluminat hol cu aplice de perete

Atunci cand te muti la casa noua sau cand renovezi, corpurile de iluminat sunt parte intregranta din obiectele pe care le ai de ales. Astazi ne propunem sa iti usuram munca si sa iti oferim toate informatiile de care ai nevoie atunci cand trebuie sa alegi aplica potrivita pentru holul tau. 

iluminat hol cu aplice de perete
iluminat hol cu aplice de perete

 

De ce sa alegi o aplica de perete pentru hol?  

Aplica perete hol este o alegere perfecta pentru a adauga un strop de lumina acestui spatiu de trecere din casa ta. Prin dimensiunea redusa, aplicele pot constitui o imbunatatire atat decorativa, cat si iluminatoare, adaugand un surplus de rafinament al casei.

Pentru ca de obicei holurile sunt destul de inguste, ele nu permit amplasarea unui corp iluminator de dimensiuni mari. Astfel, o aplica led hol care este elegant montata in perete este ideala. In plus, si din punct de vedere estetic arata mult mai bine o aplica led hol comparativ cu alte corpuri de iluminat pentru holuri care exista. 

De obicei, pe hol nu avem nevoie de o lumină prea puternica, ci mai degraba de una blanda, care sa nu fie obositoare pentru ochi. Astfel, aplica de perete reprezinta o alegere care sa redea cantitatea de lumina necesara in timp ce ofera si un efect decorativ deosebit. Astfel, o aplica perete hol poate oferi lumina, fara sa ocupe loc. 

Tipuri de aplice de hol - dupa necesitati

Aplicele vin intr-o varietate de forme si modele, fiind unele dintre cele mai cautate corpuri de iluminat pentru holuri. Fiecare dintre ele are ceva special si poate scoate in evidenta holul, alegerea depinde de gusturile si preferintele tale, dar si de stilul in care este amenjat restul casei.

Aplice cu lumina orientata in diverse directii. Cele orientate in sus pot face incaperea sa para mai mare, lumina fiind indreptata spre tavan care o imprastie peste tot si ofera o iluminare foarte mare. Cele orientate in jos sunt mai intime, mult mai primitoare, insa nu ofera atat de multa lumina. O alta optiune ar fi si aplice mixte, care ofera lumina in ambele directii, fiind versatile pentru orice necesitate ai avea.

Aplice cu brat ajustabil. Nu produc atat de multa lumina, insa ofera multa utilitate prin flexibilitatea lor. De asemenea, salveaza foarte mult spatiu prin calitatea de pliere, insa este necesar sa se ia in considerare si lungimea la care ajunge cand este extins complet pentru a evita orice fel de inconvenienta.

Tipuri de aplice de hol - dupa aspect

Avand in vedere ca langa utilitatea de a genera lumina necesara, o aplica pentru hol are si rol estetic, conferind acestui spatiu o anumita identitate, este necesară o atenție deosebită la alegerea modelului potrivit casei noastre. 

Aplica perete led - aceasta are aspect simplu si  minimalist. Se preteaza cel mai bine pentru holurile de mici dimensiuni si este recomandat ca lumina emanata sa nu fie extrem de tare. 

Aplica cu aspect vintage - este cea care are finisaje anume create pentru a reda un aer antichizat. Fie ca merge pe alb, ivory sau crom, acest tip de aplica se potriveste in casele mai vechi care sunt renovate si reconditionate, pentru a pastra acel aer autentic, caracteristic perioadei in care au fost construite. Bineinteles, trebuie sa fie in acord si cu restul decoratiunilor, dar si a mobilierului de hol ales. Daca stilul vintage isi regaseste accente si in restul interiorului, o astfel de aplica merge perfect, chiar si in apartamentul tau cel nou. 

Aplica moderna - poate sa fie decorata cu cristale sau simpla cu abajur din sticla. Merge bine pentru hol daca si in restul casei exista detalii pretioase, ce exprima frumusetea luxurianta a decoratiunilor moderne.  Este bine de luat in considerare inaltimea la care vin aplicate aplicele pentru hol astfel inact sa nu deranjeze atunci cand se circula in acel spatiu.

Speram ca informatiile de mai sus o sa te ajute sa iei cea mai buna decizie cand iti vei alege aplica de perete pentru holul tau. In concluzie, exista diverse tipuri de astfel de aplice, fiecare cu plusuri si minusuri. Cel mai important este sa iti fie tie pe plac si sa se incadreze perfect cu restul casei tale. 

Produse recomandate

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *